Co o nás řekli?

Image Testimonial

Jan Ostrý

06 dub

Rád bych poděkoval Ing. Kolbabovi za cenné rady a konzultace ve fázi výběru a hlavně pak za odpovědi na moje možná trochu šťouravé dotazy před samotnou realizací rozvodu horkého vzduchu z krbu. Rovněž velmi oceňuji vstřícnost a neuvěřitelnou rychlost při řešení (jím nezaviněné) záměny zboží při dodání. Během dvou dnů se vše vyřešilo, nic jsem nemusel posílat zpět, zdržení minimální. Takhle kdyby fungovalo více e-shopů!!

Image Testimonial

Jaroslav Petřík

12 říj

Chci tímto poděkovat panu Kolbabovi za ochotu, se kterou mě poradil s výběrem mřížky ke krbové vložce. Fundovaně hovořil k věci, je vidět, že ví o čem mluví. Přeji ať má hodně spokojených zákazníků a daří se mu v podnikání.

Image Testimonial

Marcela Kubíková

09 říj

Při hledání vhodné varianty vytápění našeho domu, jsem "zabloudila" na stránky společnosti PLASTER-COLOR a prostřednictvím on-line chatu požádala o radu nezávislého odborníka. Komunikoval se mnou Ing. Petr Kolbaba a musím říci, že mi ušetřil spoustu času. Nezištně se mi věnoval, konzultovali jsme různé typy krbových vložek, jejich výkonů. Objasnil mi zásadní věci, které bych teprve zjišťovala na internetu, nebo někde jinde. Tímto mu chci poděkovat, přeji hodně úspěchů a spokojených zákazníků.

Image Testimonial

Dobrý Anděl

29 srp

Naše společnost se stala Dobrým andělem. Z každého vašeho nákupu věnujeme část peněz této nadaci a společně tak každý měsíc pomáháme rodinám s dětmi, které se vlivem rakoviny, nebo jiné vážné nemoci dostaly do finanční tísně.

Image Testimonial

Jiří Bubník

29 říj

Firmu jsem našel ve vyhledávači na internetu. Dostal jsem obratem několik konzultací a odpovědi, které jsem jinde nemohl najít. Po detailním vysvětlení email vždy končil: "Mohu Vám ještě nějak poradit?", což jsem opravdu ocenil. Rozhodně doporučuji.

Image Testimonial

Petr Linhart

10 srp

Rychlé a velice vstřícné jednání, téměř okamžitě zjištěno, kdy je zboží možné expedovat od výrobce. V neděli večer zaplaceno a v úterý dopoledne jsem měl krbovou vložku doma. Kdyby všechny e-shopy takto fungovali, tak by to byla paráda.

Image Testimonial

Pavel Kislinger

25 říj

Velice děkuji panu Kolbabovi za rady a vstřícný přístup. Díky tomu bylo možné realizovat obestavbu krbu HOXTER ECKA 50/35/45 jako hypokaust bez mřížek z obyváku. Revizní otvor a větrací mřížky jsou jsou umístěny zezadu z technické místnosti. Skvělá práce. Děkuji.

Image Testimonial

Mudrichová Lucie

06 úno

Všude vás budeme doporučovat, opravdu máte skvělé jednání a snažíte se ve všem vyhovět, s takhle skvělým jednáním jsme se s manželem dlouho nesetkali. Opravdu moc děkujeme :-) S přáním hezkého dne Mudrichová Lucie

Krbové vložky - info

Romotop Dynamic - skvělá krbová vložka se zadním přikládáním
18lis

Romotop Dynamic - skvělá krbová vložka se zadním přikládáním

Toužíte po útulném teple a nezaměnitelné pohodové atmosféře, kterou navozuje pohled do krbu, ale zároveň máte obavy, že si přiděláte práci s...

Více...
Nové nerezové krby BeF Royal s doživotní zárukou
27čer

Nové nerezové krby BeF Royal s doživotní zárukou

Český výrobce krbů BeF Home přichází s novou řadou krbových vložek BeF Royal, zkonstruovanou kompletně z nerezové oceli.

Více...
Nové krby BeF Feel a BeF Therm pro pasivní a nízkoenergetické domy
06dub

Nové krby BeF Feel a BeF Therm pro pasivní a nízkoenergetické domy

Největší český výrobce krbů BeF Home přichází s novou řadou krbových vložek BeF Feel. Společně s touto řadou bude představena i nová ...

Více...
Stavba krbu svépomocí
11říj

Stavba krbu svépomocí

Rádi byste pořídili krbovou vložku, ale chtěli byste ji sami obestavět? Rádi Vám poradíme, jak zhotovit obestavbu svépomocí tak, aby byla funkční,...

Více...
Litinové krby jsou již přežitkem
09říj

Litinové krby jsou již přežitkem

Stále se občas setkáme s názorem, že litinový krb, je to nejlepší, co je možné pořídit. Doba však pokročila a toto tvrzení už není zdaleka ...

Více...
Čistá vystýlka topeniště i za provozu
09říj

Čistá vystýlka topeniště i za provozu

Většina moderních krbových vložek je vybavena vystýlkou topeniště, kterou tvoří tvarovky z šamotu, carconu nebo jiného žáruvzdorného akumulačního...

Více...
Stavba krbu svépomocí
02čer

Stavba krbu svépomocí

Rádi byste pořídili krbovou vložku, ale chtěli byste ji sami obestavět? Rádi Vám poradíme, jak zhotovit obestavbu svépomocí tak, aby byla funkční,...

Více...
Výpočet výkonu krbové vložky
02čer

Výpočet výkonu krbové vložky

Klíčovým faktorem pří výběru krbové vložky by měl být právě její výkon. Pro správné stanovení můžete zkusit ...

Více...
Zapojení teplovodního krbu
02čer

Zapojení teplovodního krbu

Správné zapojení krbové vložky s teplovodním výměníkem do otopného systému, je základ pro ...

Více...

SLEDUJTE NÁS

Krby, Krbové vložky - Novinky:

    Hoxter ECKA 50/35/45W

    Teplovodní krbové vložky Hoxter

     

    Nominální výkon:7,5 kW
    Podíl výkonu do vody:5,5 kW
    Rozpětí výkonu:5,3 - 9,8 mm
    Účinnost:80 %

    ZJISTIT CENU << CENÍK

    O TENTO KRB MÁM ZÁJEM

    Více informací

    • Vlevo (klička vpravo)
    • Vpravo (klička vlevo)



    Krbové vložky Hoxter není možné prodávat samostatně bez obestavby,
    rádi pro Vás krb postavíme.

    ZJISTIT CENU << CENÍK

    O TENTO KRB MÁM ZÁJEM

    TECHNICKÁ SPECIFIKACE
    Výška dvířek:450 mm
    Šířka dvířek:500 mm
    Nominální výkon:7,5 kW
    Rozpětí výkonu:5,3 - 9,8 kW
    Podíl do vody:5,5 kW
    Hmotnost:168 kg
    Průměr kouřovodu:150 mm
    průměr přívodu vzduchu:125 mm
    Druh paliva / Délka polen:dřevo / 500 mm

     

    Teplovodní krbové vložky nabízejí jedinečnou atmosféru pohledového ohně a zároveň efektivní přenos užitného tepla do vody. Teplovodní krbové vložky splňují vysoké nároky na vysoký podíl teplovodního výkonu. Díky tomuto systému nedochází k přetápění místnosti s krbem a teplovodní krb zajišťuje vytápění celého domu i ohřev užitkové vody. V kombinaci s akumulační nádrží nabízejí teplovodní krbové vložky výhodnou akumulaci tepla.

     

    VIDEO

     

    Kotel ve formě krbu

    Technické schopnosti teplovodních krbových vložek HOXTER splňují požadavky dnešního moderního vytápění. Hodnoty účinnosti a teplovodního podílu jsou již srovnatelné s kotly bez prosklených dvířek. Standardní dvojité prosklení dvířek výrazně snižuje prostup tepla přes sklo a napomáhá tak ke zvýšení teplovodního podílu. Trubkový teplovodní výměník zajišťuje maximální účinnost. Je schopen ze spalin absorbovat až 70 % tepla. Teplovodní výměník absorbuje teplo rovněž ve stěnách topeniště. Dalším zlepšením je tepelná izolace, která zabraňuje úniku tepla z teplovodní krbové vložky. Tato technická řešení posunula hodnotu teplovodního podílu na 80 %.

     

    Komplexní vytápění celého domu

    Teplovodní krbové vložky HOXTER jsou plnohodnotnou alternativou pro jiné zdroje vytápění. Teplá voda z teplovodního výměníku se odvádí do akumulační nádrže, kde se s minimální ztrátou ukládá a využívá se dále k topení radiátory, k podlahovému vytápění a ohřevu užitkové vody. Topení s teplovodními krbovými vložkami HOXTER je ekonomické a zároveň příjemné.

     

     

    KOMFORT ČISTÉHO SKLA

    Čistota pohledového skla patří při vývoji produktů HOXTER k největším prioritám.Systém vedení spalovacího vzduchu je zkonstruován tak, aby vzduch přiváděný do topeniště proudil kolem pohledového skla. Proud vzduchu tak vytváří dynamickou vzduchovou clonu, která unáší částice sazí a prachu zpět do topeniště. Čistotu pohledového skla významně ovlivňuje také vlhkost palivového dřeva, tah komínu či způsob ovládání.

     

     

    DVOJITÉ PROSKLENÍ

    Dvojité prosklení dvířek odpovídá aktuálním stavebním standardům. Díky současným možnostem tepelné izolace staveb jsou energetické požadavky domů i jednotlivých místností nižší než dříve. Dvojité prosklení zlepšuje izolační vlastnosti dvířek a redukuje množství tepla prosálaného dvířky do místnosti. V místnosti s nižšími energetickými požadavky tak nedochází k přetápění.

     

    Bezpečný provoz

    O bezpečný provoz teplovodních krbových vložek HOXTER se stará vícestupňové zabezpečení. Při výpadku elektrické energie ochrání teplovodní výměník proti přetopení integrovaný ochlazovací systém. Pokud teplota vody ve výměníku překročí 95 °C, vpustí ventil do integrované nerezové spirály vodu z řádu a odvede přebytečné teplo. Dalším bezpečnostním prvkem je ventil, který automaticky snižuje tlak v teplovodním výměníku pod hodnotu 2,5 bar.

     

     

    Mechanismus horního otvírání

    Propracovaný posuvný mechanismus zaručuje trvale tichý a lehký chod dvířek. Dvířka se zasouvají do uzavřené komory nad dvířky a neomezují tak obytný prostor. Precizní chod dvířek ve vysokých provozních teplotách garantuje osm ložisek, která odolávají teplotám do 350 °C. Ložiska se pohybují v nerezových profilech, které přesně a trvale definují pohyb dvířek. Při otevírání se dvířka nejprve od korpusu odtahují, aby nedocházelo k poškození těsnění, a dále se posouvají nahoru ve vzdálenosti několika milimetrů od korpusu. Při dovírání dvířek ve spodní poloze přitlačuje dvířka ke korpusu pružinový mechanismus silou 25 kg a tak dokonale utěsňuje topeniště.

     

     

    STABILNÍ DVEŘNÍ PROFIL

    Dvířka patří ke komponentům v pohybu, u nichž je kladen velký důraz na pevnost
    a stálost. Tyto vlastnosti splňuje speciálně zhotovený dveřní profil o síle stěny 2,5 mm. Parametr pevnosti dveřního profilu garantuje stálost vlastností dvířek při každodenním provozu ve vysokých teplotách. Dveřní profil lze variabilně kombinovat s jednoduchým i dvojitým prosklením dvířek. Těsnění je ve dveřním profilu zasazeno do konické drážky, která zajišťuje těsnění proti vypadnutí.

     

     

    Design dvířek

    Vnější pohledové sklo může být uchyceno buď standardními černými lištami nebo lištami
    z broušené nerezové oceli. Nerezové provedení zvýrazňuje produkt jako celek i jeho komponenty vyrobené z ušlechtilých materiálů.

     

     

    Rámy

    Pohledová dvířka jsou celoprosklená bez viditelného rámu a poskytují tak velkorysý pohled na oheň. Krycí a stavěcí rámy slouží pro pohledové zabudování produktů do interiéru. Jejich detailní zpracování a kvalita materiálů umocňují hodnotu a design celé stavby.

     

     

    Odnímatelná klička

    Odnímatelná klička dvířek umožňuje vytvořit ničím nerušený pohled na oheň. Kličku lze použít u dvířek s horním výsuvem. Ta jsou konstruována s malým otvorem ve spodní části rámu, kam stačí kličku zasunout. Otvor pro uchycení kličky je umístěn v blízkosti osy těžiště dvířek, aby byl zajištěn lehký chod mechanismu horního otevírání. Po uzavření dvířek krbu může klička zůstat na dvířkách nebo ji lze vyjmout a uložit do vestavěného pouzdra.

     

     

    Vystýlka topeniště

    Vedle standardní světlé vystýlky nabízí Hoxter i její tmavé provedení. Jde o řešení vhodné pro ucelené návrhy interiérů, v nichž by světlá vystýlka působila rušivě. Tyto tvarovky jsou vyrobeny z barevné šamotové směsi, to znamená, že vzhled topeniště zůstává celistvě tmavý, a to i při náhodném porušení povrchu vystýlky. Šamotové tvarovky světlé i tmavé barvy jsou během výroby vypalovány při teplotě vyšší než 1100 °C. Tím je zaručena dlouhodobá životnost celého topeniště.

     

     

    UKA nosná konstrukce a stavěcí rám

    Nosná konstrukce stavěcího rámu UKA je připevněna k zadní stěně krbové vložky, která se díky vedení spalovacího vzduchu do topeniště ochlazuje. Zadní stěna krbové vložky a nosná konstrukce se tak tepelně nenamáhá a je vzhledem k obestavbě krbu stabilní. Stavěcí rám je vynesen z nosné konstrukce a není nijak spojen s mírně se pohybující horní částí třístranné krbové vložky. Toto inovativní řešení nabízí zjednodušení stavby současně úsporu místa a nákladů za externí vynášecí rámy. Nosnost stavěcího rámu UKA je 200 kg.

     

     

    ROHOVÁ DVÍŘKA S DVOJITÝM PROSKLENÍM

    Dvojité prosklení pro rohová dvířka je příkladnou ukázkou dokonalé inovace zavedené do standardu. Efektivnější kombinaci designu a praktičnosti si lze sotva představit. Vnitřní rohové sklo je do rámu dvířek uloženo v těsnění, které dilatuje teplotní roztažnost použitých materiálů při vysokých provozních teplotách. Obě použitá skla jsou v rohu ohýbaná, aby byl prostor mezi skly uzavřen a chráněn před pronikáním nečistot. Toto inovativní řešení rozšiřuje možnosti výběru rohového prosklení i do místností s nižšími energetickými potřebami.

     

     

    VYŠŠÍ TEPLOTA V TOPENIŠTI

    Dvojité prosklení má lepší izolační schopnosti a díky tomu se průměrná teplota v topeništi zvyšuje o 120 °C.* To má pozitivní vliv na kvalitu spalování a umožňuje efektivnější využití tepla.

    * Uvedené hodnoty byly naměřeny u modelu ECKA 67/45/51W s dávkou paliva 6 kg + 4 kg.

     

     

    KRBOVÉ VLOŽKY S PŘÍDAVNOU AKUMULAČNÍ MASOU

    Připojená akumulační masa za krbovou vložkou zvyšuje užitnou hodnotu krbu. Díky svým akumulačním schopnostem prodlužuje interval přikládání a poskytuje zdravé sálavé teplo. Krbové vložky HOXTER vynikají robustní konstrukcí, která umožňuje provoz v uzavřených obestavbách akumulačních krbů. Spojují výhody velkého pohledového skla a akumulace tepla, aniž by docházelo k přetápění obytné místnosti.

     

     

    DISTRIBUCE TEPLÉHO VZDUCHU

    V teplovzdušném krbu vzniká velké množství tepla. Efektivitu jeho využití zvyšuje konvekční plášť. Přídavný konvekční plášť ke krbovým vložkám HOXTER slouží jako sběrač teplého vzduchu kolem krbové vložky. Teplý vzduch se odvádí potrubím a vytápí ještě další místnosti. Vytápění místnosti s krbem je tak možno výhodně snížit pouze na teplo sálající přes pohledové sklo.

     

     

    Snadné ovládání

    Topeniště produktů HOXTER jsou natolik těsná, že oheň okamžitě reaguje na sebemenší pohyb ovládací páčky. Vysoká provozní teplota v topeništi nijak neovlivňuje bezpečnost a komfort ovládání. Ovládací prvky byly konstrukčně navrženy tak, aby se během provozu přirozeně ochlazovaly. Tento ochlazovací efekt je umocněn použitím vhodných materiálů, jako je nerezová ocel. Pozadu přitom nezůstal ani design ovládacích prvků a jednoduchost obsluhy. Vyznačují se čistými tvary a intuitivním ovládáním.

     

     

    LEPŠÍ SPALOVÁNÍ S MENŠÍM MNOŽSTVÍM ODPADU

    Bezroštové topeniště poskytuje uživateli několik důležitých výhod. Palivo v bezroštovém topeništi dohořívá do jemného popele a uvolňuje tak maximum tepelné energie. Díky úplnému dohoření paliva se rovněž redukuje objem dřevního odpadu, což v praxi znamená prodloužení intervalu pravidelné údržby topeniště. Vrstva jemného popele, která v bezroštovém topeništi vzniká po dohoření paliva, napomáhá k vyšší čistotě hoření a pohledového skla, která je pro uživatele tak důležitá.

     

     

    ZADNÍ PŘIKLÁDÁNÍ

    Výhodou zadního přikládání je praktická obsluha topeniště. Přední pohledové sklo dvířek nabízí podívanou na oheň z obytného prostoru, zatímco zadní dvířka bez prosklení slouží k přikládání paliva z technické místnosti nebo chodby. Dvířka pro zadní přikládání jsou navržena tak, aby nebyla viditelná z pohledové strany topeniště. Jejich přítomnost nijak nesnižuje vysokou účinnost spalování a čistotu pohledového skla.

    Způsob vytápěníTeplovodní s výměníkem
    ProskleníRohové prosklení
    OtevíráníBoční otevírání
    Nomínální výkon celkový7-10 kW
    Výkon do vodydo 5 kW
    Zadní přikládáníNE